Activitats

Espais de vida - Cultura Argàrica


Dins dels espais de vida, a l'interior de les cabanes argàriques trobem differents estructures dedicades a l'emmagatzematge de diferents aliments per al consum diari dels seus habitants. Aquests espais resulten de vital importància ja que només impliquen tenir els resources necessaris per a la subsistència sinó que també suposen mecanismes of control over aquests resources i les estratègies per a graduar seu ús.

Al poblat argàric del Cerro de la Encina, hi ha diversos tipus de contenidors per a l'emmagatzematge, des de fosses excavades a la roca i situades prop de les estructures de mòlta, fins atuells ceràmics d'emmagatzematge, en algunes ocasions orses de vora entrant o marcat i en altres olles. Normalment s'emmagatzemaven diferents tipus de cereal que necessitarien un tractament previ per a la seva conservació. Per exemple el torrefactat és mètode mitjançant el qual s'aconsegueix la inactivació dels enzims de les proteïnes, encara que l'esterilització mitjançant el foc posseeix un clar desavantatge, i és que disminueix els nutrients, particularment les vitamines, i redueix la qualitat nutricional de les proteïnes.

Interior de cabaña argárica con diferentes espacios del asentamiento de El Argar (Antas, Almería). Ilustración Iñaki Diéguez.jpg

Interior de cabaña argárica con diferentes espacios del asentamiento de El Argar (Antas, Almería). Ilustración Iñaki Diéguez.jpg


  • F0000000323_procurar_alimento.jpg

Les dones en...

Objectes

INTERDISCIPLINARY APPROACHES TO GENDER ARCHAEOLOGY - Universitat de Tübingen (Alemanya)

La Xarxa Pastwomen coorganitza el Seminari internacional "Aproximacions interdisciplinars a l'arqueologia de gènere" a la Universitat de Tübingen.

4-10 de juliol de 2022

Més informació