Activitats

La cura de les persones - Cultura Argàrica


Els nens i nenes dels poblats argàrics necessitaban un entrenament específic que els preparés per al món adult. A través dels mecanismes de socialització i aprenentatge, els individus infantils rebien informació i coneixements sobre la tecnologia i els processos de producció que els permetien entrar en l'esfera productiva i aprendre conceptes relacionats amb la seva pròpia identitat.
 
En aquest cas ens centrem en l'aprenentatge de la tecnologia ceràmica. La ceràmica argàrica posseeix una alta qualitat i requereix de coneixements molt específics per a la seva manufactura. Les característiques d'algunes atuells, trobades tant en el context funerari com en el domèstic amb formes asimètriques i acabats toscs, ens parlen d'aquests processos d'aprenentatge i adquisició d'habilitats. Nens i nenes aprendrien jugant mitjançant l'observació i imitació dels grans, alguns estudis sobre el desenvolupament cognitiu han demostrat que a partir dels cinc anys d'edat ja es poden realitzar formes ceràmiques que són recognoscibles.
Una mujer enseña a un niño a elaborar un objeto de cerámica. Ilustración: Miguel Salvatierra.

Una mujer enseña a un niño a elaborar un objeto de cerámica. Ilustración: Miguel Salvatierra.


Les dones en...

Objectes

INTERDISCIPLINARY APPROACHES TO GENDER ARCHAEOLOGY - Universitat de Tübingen (Alemanya)

La Xarxa Pastwomen coorganitza el Seminari internacional "Aproximacions interdisciplinars a l'arqueologia de gènere" a la Universitat de Tübingen.

4-10 de juliol de 2022

Més informació